Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Membrul Platformei DA Ruslan Verbiţchi, achitat de o instanţă din Ucraina

Activistul Ruslan Verbiţchi, membru al Platformei DA, a fost achitat de o instanţă de judecată din Ucraina. Acum un an şi jumătate, el a fost reţinut la vama moldo-ucraineană, dupa ce în maşina lui s-au găsit mai multe cartuşe pentru Kalaşnikov. Activistul a susţinut, tot timpul, că a fost vorba de o înscenare a regimului oligarhic de la Chişinău.

VASILE NĂSTASE, deputat, Platforma DA: „Acum câteva minute la Belgorod-Dnestrovsk, în Ucraina, colegul nostru Ruslan Verbiţchi a fost recunoscut drept nevinovat în cazul unei sentinţe date de judecătoria de acolo”.
 
Ruslan Verbiţchi a fost reţinut, în luna august 2018, la punctul de trecere moldo-ucrainean Palanca-Maiaki-Udobnoe. În maşina lui au fost găsite 60 de cartuşe pentru pistol-mitralieră "Kalaşnikov". Bărbatul a declarat, atunci, că totul a fost o înscenare organizată de autorităţile de la Chişinău. În acest context, deputaţii Platformei DA solicită Parlamentului să adopte o aşa-zisă Declaraţie de încetare a dosarelor politice iniţiate de fostul regim oligarhic.
 
DINU PLÎNGĂU, deputat, Platforma DA: „Noi, deputaţii din Parlamentul Republicii Moldova, avem obligaţia de a opri fărădelegile şi inechităţile operate în perioada deraierii statului de la valorile democratice spre dictatura oligarhică. În acest sens, cerem reabilitare publică a persoanelor care au fost şi sunt, în continuare, victime ale represiunilor pe criterii politice.”
Similare
RECOMANDĂRI