Ministrul Justiţiei vrea verificarea judecătorilor şi procurorilor ce se ocupă de dosarul lui Ilan Şor
Sursa foto:anticoruptie.md Vizualizari:

Ministrul Justiţiei vrea verificarea judecătorilor şi procurorilor ce se ocupă de dosarul lui Ilan Şor

Ministrul Justiţiei Fadei Nagacevschi anunţă că a depus seisăzi pe numele judecătorilor care examinează dosarul Şor, dar şi pe numele reprezentanţilor organului Procuraturii care reprezintă acuzarea de stat în cadrul procesului de judecată, pentru a fi verificaţi din punct de vedere disciplinar.

Anunţul a fost făcut după ce astăzi Curtea de Apel Cahul a amânat o nouă şedinţă în dosarul lui Ilan Şor, motivul fiind dispunerea unei expertize la solicitarea avocaţilor lui Şor, lucru despre care a scris ZdG.

„Urmare a situaţiei deja ridicole în legătură cu modul de examinare a cazului în care este vizat domnul Şor, ANUNŢ, în calitate de membru CSM şi CSP, depun sesizări pe numele judecătorilor ce examinează aceasta speţă, dar şi pe reprezentanţii organului procuraturii care reprezintă acuzarea de stat în cadrul procesului de judecată, pentru a fi verificaţi din punct de vedere disciplinar, dar şi prin prisma calificării acestora. Totodată voi sesiza ANI să verifice aceşti funcţionari de stat”, a scris Fadei Nagacevschi pe pagina sa de Facebook.

Amintim că  Ilan Şor a părăsit ilegal ţara şi  a fost anunţat în căutare naţională şi internaţională. Acesta  a fost  condamnat în iunie 2017, de către prima instanţă, la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înşelăciune şi abuz de încredere. Sentinţa a fost atacată în instanţa de apel, atât de procuror, cât şi de avocaţii inculpatului şi de reprezentantul SA Banca de Economii. 

Suplimentar,  pe numele acestuia a fost deschis un alt dosar penal pentru crearea sau conducerea unei organizaţii criminale, delapidarea averii străine, insolvabilitatea intenţionată şi spălarea banilor. Acest dosar a fost conexat cu o cauză penală care vizează devalizarea sistemului bancar din R. Moldova. 

În prezent, Ilan Şor s-ar afla în Israel, al cărui stat deţine cetăţenie şi stat care nu îşi extrădează cetăţenii.
Similare
RECOMANDĂRI