Mită de 5000 de euro, la Ialoveni. Un şef de la Inspectoratul de poliţie şi un complice, reţinuţi de CNA şi procurorii anticorupţie
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Mită de 5000 de euro, la Ialoveni. Un şef de la Inspectoratul de poliţie şi un complice, reţinuţi de CNA şi procurorii anticorupţie

Şeful Secţiei urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ialoveni şi un om de afaceri din localitate au fost reţinuţi de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, într-un dosar de trafic de influenţă. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi încercat să muşamalizeze un dosar penal în schimbul a 5000 de euro.

Potrivit datelor anchetei, omul de afaceri ar fi fost victima unui furt, în urma căruia ar fi fost prejudiciat de bunuri în valoare de aproximativ 10 000 de euro. Acesta s-ar fi adresat cu plângere la Inspectoratul de Poliţie Ialoveni, iar în baza acesteia a fost deschis un dosar penal pentru furt în proporţii mari. Ulterior a fost identificat autorul furtului, iar omul de afaceri ar fi ajuns la o înţelegere cu soţia acestuia, care i-ar fi returnat paguba. Deoarece cauza penală era în derulare la organul de urmărire penală a Poliţiei, antreprenorul ar fi promis că se poate înţelege cu anchetatorul să închidă cazul contra unei recompense de 5000 de euro.

După denunţarea faptelor descrise mai sus, CNA a iniţiat o urmărire penală pentru trafic de influenţă, iar aseară poliţistul şi omul de afaceri au fost reţinuţi pentru 72 de ore. În aceste momente se efectuează şapte percheziţii în oraşul Ialoveni, inclusiv în biroul de serviciu al poliţistului. Acţiunile au ca scop fortificarea probatoriului.

Procuratura anticorupţie conduce urmărirea penală.

Similare
RECOMANDĂRI