Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Noi detalii în cazul reţinerii lui Vasile Costiuc şi a lui Veaceaslav Nedelea, bănuiţi că ar fi implicaţi în deposedarea de terenuri a Primăriei Durleşti

Trei persoane, printre care liderul Partidului "Democraţia Acasă", Vasile Costiuc şi fostul deputat democrat, Veaceaslav Nedelea, au fost reţinute astăzi dimineaţă pentru 72 de ore. Ei sunt bănuiţi că ar fi implicaţi în deposedarea de terenuri a Primăriei Durleşti, în urma cărrora statul ar fi fost păgubit cu aproape 8 milioane de lei.

Ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie au făcut percheziţii la domiciliile celor trei suspecţi implicaţi în afaceri dubioase cu terenuri.

„Centrul Naţional Anticorupţie. În cadrul unei cauze penale avem o ordonanţă de reţinere în privinţa dvs. Avem şi o ordonanţă pentru percheziţii. Vă rog frumos lăsaţi telefonul. -Nu am avocat. Eu sunt avocatul din oficiu. Avocatul, până vine, că e ora 6:30 – 7.00, nu pot să sun la avocat şi să-i spun să vină că o venit CNA-ul. -Domn Vasile, daţi vă rog frumos telefonul. -Pe cât mă reţineţi? -72 de ore. Staţi puţin..”

MARIANA CHERPEC, procuror, Procuratura Generală: „În rezultatul percheziţiilor efectuate au fost reţinute trei persoane, pe un termen de 72 de ore. Aceştia sunt bănuiţi de complicitate în săvârşirea infracţiunii de abuz de serviciu, săvârşit în interesul unui grup criminal organizat şi spălarea banilor săvârşite de un grup criminal organizat şi în proporţii deosebit de mari, infracţiuni săvârşite în comun cu funcţionarii publici din cadrul Consiliului şi Primăriei oraşului Durleşti, manifestată prin deposedarea de terenuri a administraţiei publice locale, suspecte a fi implicate în dosarul privind deposedarea de terenuri a Primăriei oraşului Durleşti.”

Cea de-a treia persoană implicată în această schemă infracţională este mai puţin cunoscută în spaţiul public. Conform anchetatorilor, Elena Baraboi a fost complice la vânzarea terenurilor.  În cadrul aceleiaşi cauze penale, în noiembrie 2021, a fost reţinută şi Diana Crudu, fiica fostului primar de Durleşti.

Ea se află în arest la domiciliu. Potrivit Procuraturii, schema infracţională de deposedare a Primăriei Durleşti de terenuri a fost pusă în aplicare în perioada 2005-2007. În urma acţiunilor ilegale ale funcţionarilor publici din cadrul Consiliului şi Primăriei, care au acţionat în cadrul unui grup criminal organizat, administraţia publică locală a fost deposedată de 25 terenuri, în suprafaţa totală de 1,5 hectare, în valoare de aproape 8 milioane de lei.
Similare
RECOMANDĂRI