Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Noi numiri la Procuratură. Cine sunt adjuncţii procurorului general interimar

Eduard Bulat şi Marcel Dimitraş au devenit procurori adjuncţi ai procurorului general interimar Dumitru Robu. O hotărâre în acest sens a fost adoptată azi, de către membrii Consiliul Superior al Procurorilor.

Eduard Bulat a absolvit Facultatea de Drept de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. De atunci, a fost stagiar la Procuratura din Criuleni, apoi a ocupat funcţii importante la Procuratura Anticorupţie şi la Procuratura Generală. Anterior, a deţinut timp de mai mulţi ani funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a traficului de fiinţe umane la Procuratura Generală, iar mai devreme - postul de procuror şef al Secţiei combaterea corupţiei la Procuratura Anticorupţie. Eduard Bulat a fost candidat la funcţia de procuror general la concursul din 2019, câştigat de Alexandr Stoianoglo. Atunci, Bulat a solicitat în instanţă anularea rezultatelor concursului respectiv.  

Despre Marcel Dumitraş, al doilea adjunct înaintat de şeful interimar al Procuraturii Generale sunt mai puţine informaţii, întrucât CV-ul şi declaraţia de avere a acestuia lipsesc din baza de date a procurorilor. Se ştie că lucrează în sistemul procuraturii din anul 1995 şi a deţinut funcţia de şef al Secţiei judiciar-civile din cadrul Procuraturii Generale din 2017. Totodată, astăzi, Marcel Dumbrăvan şi Radu Palencu au fost numiţi adjuncţi ai şefului interimar al Procuraturii Anticorupţie. Dumbrăvan este procuror anticorupţie în cadrul Serviciului Nord, iar Palencu - procuror militar în cadrul Procuraturii Militare Cahul.
Similare
RECOMANDĂRI