Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Noul procuror general interimar, Dumitru Robu, a fost prezentat astăzi de Igor Dodon colegilor din Procuratura Generală

După ce a semnat decretul pentru a-l desemna pe Dumitru Robu în calitate de Procuror General Interimar, astăzi Igor Dodon l-a prezentat funcţionarilor din cadrul Procuraturii Generale. „Este pentru o perioadă limitată”, spune şeful statului, pentru că în timpul apropiat urmează să se hotărască ce reformă se va face în Procuratură. Iar apoi se va anunta un concurs public pentru ocuparea funcţiei de Procuror General.

Preşedintele Igor Dodon susţine că îl consideră pe Dumitru Robu un procuror profesionist şi integru şi a menţionat că mizează pe profesioniştii din Republica Moldova, pentru ocuparea funcţiilor importante în stat.

„Este un om din sistem, este important lucrul acesta. A activat împreună cu dvs., are experienţa respectivă. Evident că are o sarcină foarte dificilă pentru că până la reformare, până la anunţarea concursului pentru noul Procuror General, societatea aşteaptă şi noi aşteptăm poate unele acţiuni mai concrete, mai dure, mai hotărâte”, declară şeful statului.

Dumitru Robu a spus că este prematur să vorbească despre primii paşi pe care îi va face în calitate de Procuror General Interimar. Dar este conştient că societatea aşteaptă foarte multe de la Procuratură şi spune că se va strădui să sporească încrederea cetăţenilor în această instituţie.

„Sunt convins că o să depun tot aportul pentru a redobândi încrederea societăţii în instituţia Procuraturii Republicii Moldova”, susţine Dumitru Robu.

Igor Dodon l-a asigurat pe procurorul general interimar că nu i se vor da indicaţii politice, dar i-a sugerat să meargă astăzi în şedinţa Parlamentului, pentru a răspunde la întrebările deputaţilor.

„N-o să primiţi indicaţii de la nimeni, de la mine, de la alţi politicieni. Voi nu trebuie să ascultaţi niciun fel de indicaţii”, afirmă Igor Dodon.

Candidatura lui Dumitru Robu a fost înaintată ieri de Parlament, iar hotărârea a fost avizată astăzi de Consiliul Superior al Procurorilor.
Similare
RECOMANDĂRI