O elevă de la o şcoală serală din Chişinău a fost deferită justiţiei pentru trafic de influenţă
Sursa foto:Adevarul Vizualizari:

O elevă de la o şcoală serală din Chişinău a fost deferită justiţiei pentru trafic de influenţă

Procuratura Anticorupţiea transmis în instanţa de judecată două cauze penale în care este vizată o femeie de 38 de ani, din localitatea Truşeni, mun. Chişinău. Femeia este elevă în clasa a XII-a la o şcoală serală din Chişinău şi este învinuită de trafic de influenţă.

Conform materialelor cauzei penale, în primăvara anului 2017, învinuita a pretins şi primit mijloace băneşti în valoare a câte 300 de euro, de la şase cetăţeni diferiţi. În schimbul banilor, învinuita, susţinând că are influenţă asupra persoanelor publice din cadrul instituţiilor de învăţământ, inclusiv a celor responsabile de organizarea şi desfăşurarea regulamentară a examenelor de bacalaureat, urma să înscrie cetăţenii respectivi în lista candidaţilor la bacalaureat, sesiunea 2018 şi să acorde suportul în vederea susţinerii examenelor cu succes. 

În cel de-al doilea capăt de acuzare, femeia este învinuită că în perioada decembrie 2016 – februarie 2018, susţinând că are influenţă asupra persoanelor publice ce activează în subdiviziunile Direcţiei înregistrare a transportului şi calificare a conducătorilor auto, a pretins şi primit 1100 de euro. În schimb, aceasta urma să înscrie o persoană la cursurile Şcolii Auto, ajutând-o să promoveze examenul auto şi să obţină permisul de conducere, categoria „B”, iar pe alte două persoane, învinuita urma să le ajute să obţină permisele de conducere, pentru aceeaşi categorie. Suma pretinsă şi obţinută pentru fiecare caz în parte, varia între 300 şi 400 de euro.

Învinuita şi-a recunoscut în totalitate vina, colaborând cu organul de urmărire penală.

Înfracţiunea prevăzută de art. 326 alin. (1) Cod penal prevede o pedeapsă cu amendă de până la 150 de mii de lei sau închisoare de până la 5 ani.

Similare
RECOMANDĂRI