O femeie a fost plasată în arest pentru că şi-a traficat amica, în Milano, pe timp de pandemie, în scopul exploatării sexuale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O femeie a fost plasată în arest pentru că şi-a traficat amica, în Milano, pe timp de pandemie, în scopul exploatării sexuale

La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Judecătoria Chişinău a dispus plasarea în arest pentru 30 de zile a unei femei învinuite de traficarea unei tinere din Moldova în Milano, Italia.

Preventiv, învinuita şi-a racolat victima în vârstă de 20 de ani prin ademeniri, precum că i-ar fi găsit un loc de muncă ca îngrijitoare de bătrâni, pentru un salariu decent. Aşa cum victima a fost crescută într-o familie social-vulnerabilă, într-un sat din raionul Cimişlia, aceasta a dat curs provocărilor.

La sosire în Milano, nu i-a fost acordat serviciul promis, iar după ce a fost lăsată fără surse de existenţă şi situaţia a devenit critică, aceasta a fost exploatată sexual în scopuri comerciale.

Intenţiile criminale au continuat şi prin impunerea unei datorii  pentru victimă, în contul cumpărării de către învinuită a biletelor avia spre Italia.

După aproximativ jumătate de lună de exploatare sexuală, la insistenţa victimei, aceasta a fost lăsată să revină în Republica Moldova, unde a denunţat infracţiunea. Prin urmare, sub conducerea PCCOCS, recent învinuita a fost reţinută de către angajaţii Centrului pentru combaterea traficului de persoane din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii al Inspectoratului General al Poliţiei.

De menţionat este faptul că învinuita cu vârsta de 30 de ani, originară din Chişinău, nu este la primul conflict cu legea penală, aşa cum ea în 2011 a fost condamnată pentru acelaşi tip de infracţiune, cu stabilirea pedepsei cu închisoare. Datorită faptului că avea copii minori cu vârsta de până la 8 ani, executarea pedepsei a fost amânată, iar ulterior, la solicitarea Biroului de Probaţiune, învinuita a fost liberată de ispăşirea pedepsei.

Pentru educaţia „corectă” a copiilor, autoritatea naţională competentă a dispus în 2017 plasarea copiilor condamnatei în Centrul de reabilitare socială, iar apoi în Gimnaziu-internat. Ulterior, în 2019, Direcţia protecţia drepturilor copilului a iniţiat procesul de decădere a învinuitei din drepturile părinteşti.

Potrivit legii penale, traficul de fiinţe umane comis de către o persoană care anterior a mai comis astfel de fapte, este pasibil de pedeapsa cu închisoare de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
Similare
RECOMANDĂRI