Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Olesea Stamate: Şi activitatea directorului CNA, Ruslan Flocea, va fi evaluată

Activitatea directorului Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Ruslan Flocea, va fi evaluată ca şi în cazul procurorului general. Despre aceasta a anunţat deputata PAS şi preşedintele Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, Olesea Stamate, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

„Activitatea domnului Flocea va fi evaluată la fel ca activitatea procurorului general, Alexandr Stoianoglo. Avem o sumedenie de plângeri din partea cetăţenilor care reclamă inactivitatea sau activitate insuficientă din partea CNA. Temeiuri sunt mai mult decât suficiente să iniţiem o evaluare a şefului CNA”, a declarat Olesea Stamate în platoul TVR Moldova.

Totodată, Stamate spune că după evaluarea directorului CNA se va decide dacă acesta va fi demis sau va rămâne în funcţie, precizând că deja au fost recepţionate CV-uri ale unor eventuali candidaţi.

„Ca să fie foarte clar, CNA nu poate fi blamat în exclusivitate pentru lipsa rezultatelor pe lupta împotriva corupţiei, deoarece aici avem o concurenţă de două instituţii. Exte vorba despre Procuratura Anticorupţie şi CNA. S-ar putea să aflăm din această evaluare de exemplu că CNA şi-a făcut treaba şi a transmis rezultatele investigaţiilor către Procuratura Anticorupţie, iar PA a respins şi nu a iniţiat cauze penale pe marginea investigaţiilor. Sunt anumite semne de întrebare, trebuie să desfăşurăm această evaluare şi să vedem până la urmă dacă a fost activitatea directorului CNA una satisfăcătoare sau nu. În cazul în care va fi găsită nesatisfăcătoare, urmează a fi demis”, a mai menţionat Olesea Stamate.
Similare
RECOMANDĂRI