Olga Punga, condamnată într-un dosar politic, este eliberată din detenţie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Olga Punga, condamnată într-un dosar politic, este eliberată din detenţie

Judecătoria Hânceşti a admis, în seara zilei de ieri, demersul Procurorului General, Alexandr Stoianoglo şi a dispus suspendarea imediată a executării pedepsei în privinţa Olgăi Punga – figuranta unuia dintre cele 38 de dosare politice.

Acest lucru s-a întâmplat în contextul procedurii de revizuire a dosarului penal, în baza căruia, în anul 2018, aceasta a fost condamnată la 8 ani şi 6 luni închisoare pentru fapte cu încadrare juridică mult prea gravă.

Circumstanţele noi descoperite în cadrul procedurii de revizuire urmează a fi examinate prin coroborare cu probele anterior acumulate, în cadrul unui proces judiciar transparent, cu respectarea tuturor garanţiilor inerente unui proces echitabil - omisiuni grave ce au fost admise în cadrul procedurilor judiciare anterioare ce-o vizau pe Olga Punga.

În funcţie de soluţia instanţei ca urmare a revizuirii respectivului dosar, Procuratura va decide asupra răspunderii juridice a procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupţie, care au gestionat această cauză penală.

Procuratura va continua să aplice toate căile legale de repunere în drepturi a persoanelor care au fost pe nedrept urmărite penal şi judecate.
Similare
RECOMANDĂRI