Organizau şi comiteau infracţiuni fiind în penitenciare. Lunar, adunau 200 000 lei „în fondul” grupării criminale
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

Organizau şi comiteau infracţiuni fiind în penitenciare. Lunar, adunau 200 000 lei „în fondul” grupării criminale

Membrii unei grupări criminale, aflaţi în detenţie în penitenciarele din regiunea de Sud a ţării, acumulau mijloace băneşti prin comiterea mai multor infracţiuni (tâlhării, jafuri, furturi, escrocherii), organizarea jocuri de hazard între deţinuţi pentru crearea unor datorii artificiale, pentru transmiterea lucrurilor interzise în instituţii penitenciare, crearea artificială a unor conflicte între deţinuţi, în baza cărora ulterior şantajau rudele acestora. 

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale în comun cu angajaţii Inspectoratului Naţional de Investigaţii au documentat acţiunile ilegale ale acesteia.

Urmare a acţiunilor criminale, lunar se colectau cca. 200 000 lei pentru susţinerea organizaţiei criminale.

Oamenii legii au efectuat 10 percheziţii, dintre care cinci au fost efectuate în patru instituţii penitenciare şi cinci la domiciliile altor figuranţi. 
În cadrul efectuării percheziţiilor, în celulele deţinuţilor au fost depistate mai multe obiecte interzise, cum ar fi: telefoane mobile, înscrisuri de ciornă care denotă evidenţa financiară, cărţi de joc, routere wi-fi, cartele SIM, dispozitive artizanale de consumare a drogurilor, etc.

La domiciliile altor figuranţi aflaţi la libertate au fost depistate: înscrisuri de ciornă cu evidenţe referitor la datorii acumulate de către potenţialele victime ale grupului criminal, ordine de eliberare a mijloacelor financiare din instituţii bancare, recipise, mijloace financiare.

În continuare se stabilesc toate persoanele implicate în activitate infracţională şi victimele acţiunilor ilegale.
Similare
RECOMANDĂRI