Patru bărbaţi sunt cercetaţi penal pentru că au încercat să mituiască poliţiştii de patrulare
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

Patru bărbaţi sunt cercetaţi penal pentru că au încercat să mituiască poliţiştii de patrulare

Patru bărbaţi sunt cercetaţi penal pentru corupere activă şi riscă până la şase ani de închisoare sau amendă de la 100000 până la 200000 lei, pentru că au încercat să mituiască poliţiştii de patrulare. Cazurile au avut loc în raioanele Sîngerei, Glodeni şi Rîşcani.

Şoferii  depistaţi în stare de ebrietate, cu permis de conducere fals şi care au depăşit limita de viteză, pentru a soluţiona cazul, contrar prevederilor legale, au propus poliţiştilor mijloace băneşti  între 300 şi 3500 de lei.
 
Potrivit circumstanţelor cauzei, în timpul întocmirii actelor procesuale de constatare a încălcărilor, poliţiştii au atenţionat de nenumărate ori şoferii despre consecinţele coruperii oamenilor legii, dar aceştia au insistat, aruncând banii în maşina poliţiei. Oamenii legii au raportat imediat cazul, iar şoferii au fost escortaţi  pentru audieri.
 
De la începutul anului curent, au fost înregistrate opt cazuri de corupere activă, iar 13 poliţişti au denunţat actele ilegale de mituire.
 
Poliţia vine cu un apel către toţi cetăţenii de a conştientiza faptul că mita dată unui funcţionar public atrage răspunderea penală şi este calificată ca infracţiune de corupere activă. Totodată, cetăţenii sunt încurajaţi să denunţe orice tentativă ilegală venită din partea poliţiştilor.
 
Inspectoratul General al Poliţiei a demarat în luna ianuarie curent, Campania „NU acceptăm corupţia în poliţie”, scopul căreia este prevenirea corupţiei atât în rândul poliţiştilor, cât şi a cetăţenilor pentru conştientizarea cauzelor şi consecinţelor implicării în fapte de corupţie.
Similare
RECOMANDĂRI