PCCOCS va contesta la Curtea de Apel Chişinău decizia magistraţilor privind arestul la domiciliu a lui Alexandru Pînzari
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PCCOCS va contesta la Curtea de Apel Chişinău decizia magistraţilor privind arestul la domiciliu a lui Alexandru Pînzari

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) va contesta joi, 16 august, la Curtea de Apel Chişinău hotărârea Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana privind arestul la domiciliu a fostului ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, bănuit că ar fi comis anumite fapte infracţionale în perioada în care era şef al Inspectoratului General al Poliţiei (IGP).

„Magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana au respins solicitarea procurorilor PCCOCS privind prelungirea arestului preventiv a fostului şef IGP, Alexandru Pânzari. Instanţa de judecată şi-a motivat hotărârea prin aspecte şi circumstanţe care nu corespund realităţii. Astfel, la baza hotărârii a fost pusă obligaţia din partea învinuitului de a se prezenta în faţa organului de urmărire penală şi promisiunea că nu se va eschiva, în condiţiile în care însuşi învinuitul fizic nu s-a prezentat la şedinţa de judecată”, precizează PCCOCS într-un comunicat de presă. 

Procuratura menţionează că magistraţii au menţionat intenţia acestuia de a conlucra cu autorităţile de investigaţie, fapt care nu corespunde adevărului şi vine în contradicţie cu materialele prezentate de către procuror.

„De asemenea, la motivarea respingerii solicitării procurorilor PCCOCS de plasare a învinuitului în arest preventiv a fost inclusă starea sănătăţii acestuia, chiar dacă în şedinţa de judecată au fost prezentate probe care demonstrează că starea actuală a sănătăţii învinuitului nu este de natură să-i împiedice prezenţa lui la şedinţa de judecată. Mai mult decât atât, magistraţii au neglijat probele prezentate de procurori, care demonstrează că învinuitul este în măsură să exercite influenţă asupra martorilor şi figuranţilor în dosarul angajărilor fictive în cadrul fostei Direcţii nr. 5 a MAI”, menţionează PCCOCS.

Amintim că, magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, au dispus 30 de zile de arest la domiciliu pentru ex-ministru Apărării, Alexandru Pînzari, arestat în dosarul care vizează activitatea angajaţilor fostei Direcţii nr. 5 din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii al IGP al MAI.

Alexandru Pînzari a fost reţinut pe 30 iulie, în dosarul fostei Direcţii nr. 5 a MAI. Acesta a fost reţinut după efectuarea unor percheziţii în automobilul şi domiciliul acestuia, de unde, potrivit procurorilor au fost ridicate dispozitive electronice şi înscrisuri.
 
Similare
RECOMANDĂRI