Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Primul judecător din Republica Moldova, condamnat pentru îmbogăţire ilicită, rămâne nu doar în liberate, ci şi în funcţie

Oleg Melniciuc, primul judecător din Republica Moldova, condamnat pentru îmbogăţire ilicită, rămâne nu doar în liberate, ci şi în funcţie. Colegiul civil, comercial şi de contencios administrativ al Curţii Supreme de Justiţie a respins cererea Consiliul Superior al Magistraturii de a-l suspenda din funcţie pe Meniciuc. Potrivit CSJ, recursul pe care l-a examinat nu avea la bază motive justificate.

Pe 3 septembrie, magistratul judecătoriei Chişinău cu sediul în sectorul Râşcani, a fost condamnat la şapte ani de închisoare într-un penitenciar de tip închis. Sentinţa a fost pronunţată de judecătoria Anenii Noi, cu sediul la Varniţa. Judecătorul Aurelia Pleşca a stabilit că Melniciuc se face vinovat de îmbogăţire ilicită şi fals în declaraţii. Însă la două luni şi jumătate de la ziua condamnării, Melniciuc, rămâne nu doar în libertate, ci şi în funcţia de judecător.

Potrivit Ziarul de Gardă, colegiul civil, comercial şi de contencios administrativ al CSJ consideră drept inadmisibil recursul depus de CSM împotriva hotărârii Curţii de Apel Chişinău care a decis anularea actului prin care magistratul Oleg Melniciuc a fost suspendat din funcţie. În încheierea emisă de magistraţii Dumitru Mardari, Iurie Bejenaru şi Nina Vascan se precizează că "cererea de recurs trebuie să conţină o motivare convingătoare şi întemeiată.
În circumstanţele menţionate, este inadmisibil recursul depus de Consiliul Superior al Magistraturii", se menţionează în motivarea CSJ.
 
Similare
RECOMANDĂRI