Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Procuratura Generală trebuie să prezinte, în 30 de zile, un nou raport privind investigarea fraudei din sistemul bancar

Prezentarea raportului privind investigarea Furtului Miliardului, în cadrul Comisiei Parlamentare Securitate, Apărare şi Ordină Publică, a fost amânată. Adjunctul procurorului general, Ruslan Popov, susţine că nu a avut timp să studieze materialele cauzei penale. Popov a invocat faptul că accesul la dosar i-a fost restricţionat de către Viorel Morari, fostul şef al Procuraturii Anticorupţie, suspendat din funcţie la începutul acestei săptămâni.

La Procuratura Anticorupţie se face, timp de o lună, un control special, iar Viorel Morari a fost transferat la Secţia Juridică din cadrul Procuraturii Generale. Viorel Morari ar fi blocat însă detaşarea sa printr-o contestaţie în instanţa. Acest fapt ar fi restricţionat şi accesul lui Ruslan Popov la dosarul privind frauda bancară.

De cealaltă parte, procurorul Viorel Morari neagă acuzaţiile.

Deputaţii din partea fracţiunilor PAS şi PPDA susţin că Procuratura Generală tergiversează intenţionat prezentarea informaţiilor în cazul acestui dosar.

Membrii Comisiei Parlamentare au decis să ofere Procuraturii Generale un termen de 30 de zile pentru a prezenta un nou raport privind investigarea fraudei din sistemul bancar din Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI