Procuratura Generală va prezenta în Parlament raportul privind investigarea furtului miliardului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Procuratura Generală va prezenta în Parlament raportul privind investigarea furtului miliardului

Procuratura Generală va prezenta în Parlament raportul privind investigarea furtului miliardului din băncile din Moldova, a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Potrivit agenţiei INFOTAG, în cadrul evenimentelor dedicate Zilei uşilor deschise la Parlament, speakerul a spus că audierile vor avea loc la sfârşitul sesiunii de toamnă-iarnă.

"Trebuie să avem discuţii cu toţi colegii, inclusiv cei din Parlament şi de la Procuratură, după care vom lua decizia la Biroul permanent al Legislativului referitor la prezentarea acestui raport. Sunt nişte proceduri care trebuie respectate, însă cu siguranţă până la finalul sesiunii parlamentare de toamnă acest raport va fi făcut public", a subliniat Candu.

După cum a informat anterior INFOTAG, deputaţii din toate fracţiunile de opoziţie au solicitat în mod repetat în Parlament să fie prezentate informaţii complete cu privire la investigarea furtului miliardului, precum şi asigurarea accesului la al doilea raport Kroll, care a investigat frauda bancară în baza unui contract cu Banca Naţională. Majoritatea parlamentară a respins de fiecare dată aceste solicitări.

Şi Uniunea Europeană a cerut în mod repetat desfăşurarea unei investigaţii şi luarea de măsuri pentru recuperarea banilor şi pedepsirea făptaşilor. În ajun, şefului Delegaţiei Uniunii Europene, Peter Michalko, a declarat că în această chestiune "nu există progrese semnificative".
Similare
RECOMANDĂRI