Procuratura refuză să iniţieze urmărirea penală pe numele lui Igor Dodon, pentru faptul că a divulgat identitatea unei paciente infectate cu COVID
Vizualizari:

Procuratura refuză să iniţieze urmărirea penală pe numele lui Igor Dodon, pentru faptul că a divulgat identitatea unei paciente infectate cu COVID

Procurorii refuză să iniţieze urmărirea penală pe numele preşedintelui Igor Dodon, pentru faptul că a divulgat numele unei paciente infectate cu coronavirus, acestea fiind date cu caracter pesonal, nerespectându-i drepturile în calitate de pacientă. Deputatul Liviu Vovc anunţă că, după ce a înregistrat un denunţ în acest sens către Procuratură, a primit un răspuns „fenomenal” din partea procurorului de caz.

„Procurorul de caz nu a dorit să iniţieze urmărirea penală pe motiv că pe astfel de încălcări e nevoie de plângere din partea victimei. Dar în acelaşi timp refuză emiterea unei ordonanţe de refuz în pornirea urmăririi penale, lucru care este contrar legislaţiei”, anunţă deputatul. 

Liviu Vovc mai spune că a transmis o scrisoare în adresa Procurorului General prin care a solicitat verificarea acţiunilor procurorului de caz şi motivul refuzului prezentării copiei ordonanţei de refuz în pornirea urmării penale care urma să fie emisă în baza denunţului depus.

„Nu sunt jurist dar am consultat această situaţie cu jurişti în drept penal care confirmă opinia mea, că se încalcă procedura. Iar scopul e simplu: să nu pot contesta ordonanţa şi în judecată să obţin începerea urmării penale”, mai spune deputatul.

Similare
RECOMANDĂRI