Procuratura spune că nu are în procedură dosare în privinţa jurnaliştilor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Procuratura spune că nu are în procedură dosare în privinţa jurnaliştilor

Organele Procuraturii nu au în gestiune procese sau dosare penale împotriva reprezentanţilor presei, care ar permite efectuarea în privinţa lor a măsurilor speciale de investigaţii, de orice fel.

„Deasemenea, până astăzi, instituţia nu a recepţionat vreo sesizare sau plângere, nici din partea jurnaliştilor, nici de la reprezentanţii societăţii civile care ar semnala astfel de abuzuri admise faţă de ei”, se spune într-un comunicat al Procuraturii.

Procuratura este gata şi obligată să examineze, în condiţiile prevăzute de lege, toate adresările persoanelor cointeresate, care consideră că le-a fost lezat vreun drept sau dispun de informaţii despre comiterea unor abuzuri.

În virtutea prevederilor legale şi atribuţiilor instituţionale, Procuratura de comun cu alte organe abilitate, monitorizează spaţiul informaţional în scopul identificării, reacţionării prompte la semnale, eventualei intervenţii instituţionale şi prevenirii unor abateri de la lege.

Totodată, declaraţiile şi convingerile politice, opiniile şi punctele de vedere sunt inerente unei societăţi democratice şi sunt ocrotite prin lege, sub auspiciile principiului constituţional al libertăţii de exprimare. Libertatea de exprimare însă nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa privată
a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.

„Constatăm în ultima perioadă o sporire a numărului de semnale şi adresări care impun redistribuirea resurselor instituţionale şi sustragerea de la obiectivele primordiale, de importanţă sporită. Prin urmare, îndemnăm subiecţii sesizărilor să evite antrenarea Procuraturii în dispute particulare de orice gen între diferite grupuri de interese şi să se documenteze asupra atribuţiilor instituţiei înainte de a o abunda în solicitări care o depăşesc funcţional”, se mai spune în comunicatul Procuraturii.
Similare
RECOMANDĂRI