Procurorii Anticorupţie, de comun cu ofiţerii CNA, desfăşoară percheziţii în mai multe locaţii în privinţa deputatului Radu Mudreac
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Procurorii Anticorupţie, de comun cu ofiţerii CNA, desfăşoară percheziţii în mai multe locaţii în privinţa deputatului Radu Mudreac

Procurorii Anticorupţie, de comun cu ofiţerii CNA, desfăşoară joi percheziţii în mai multe locaţii în privinţa deputatului Radu Mudreac şi a unor complici ai acestuia.

Acţiunile de urmărire penală au loc după ce de către Parlament a fost încuviinţată ridicarea imunităţii deputatului, la solicitarea Procurorului General interimar.
Deputatul este cercetat penal într-o cauză penală privind bănuiala rezonabilă de spălare de bani în proporţii deosebit de mari.

Potrivit materialelor dosarului, cauza penală a fost pornită în august 2021, la sesizarea Autorităţii Naţionale de Integritate. Faptele investigate datează începând cu anul 2011, atunci când deputatul era fondator şi administrator al unei societăţi cu răspundere limitată, atunci când de comun acord cu alte persoane, au întocmit contracte fictive de împrumut cu diferite persoane fizice, în sumă de 3,2 milioane de lei.

De asemenea, în noiembrie 2014, compania reprezentată de deputat a întocmit încă un pretins contract de împrumut cu o altă persoană fizică, în sumă de 376,700 mii lei. În continuare, în perioada decembrie 2014-octombrie 2015, soţia deputatului ar fi întocmit 16 contracte fictive de împrumut cu diferite persoane fizice în sumă totală de 4,7 milioane lei pentru edificarea unei construcţii comerciale din Chişinău.

Tot în perioada anului 2015, deputatul, acţionând în baza procurilor eliberate din numele soţiei, a depus în conturile bancare a agentului economic o parte din mijloacele financiare indicate mai sus, provenite din împrumuturile fictive.

Astfel, în cadrul investigaţiilor şi urmare a audierii persoanelor care ar fi acordat împrumuturi, oamenii legii au constatat că ultimii n-au semnat astfel de contracte de împrumut, iar unii potenţiali împrumutători la momentul pretinsului împrumut nu se aflau pe teritoriul ţării. Totodată, s-a constatat că persoanele respective nu au avut venituri legale suficiente care ar justifica împrumuturile acordate.
Similare
RECOMANDĂRI