Reacţia Adrianei Beţişor după ce Procuratura Generală a anunţat transmiterea în judecată a dosarul în care figurează
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reacţia Adrianei Beţişor după ce Procuratura Generală a anunţat transmiterea în judecată a dosarul în care figurează

Fostul şef-adjunct al Procuraturii Anticorupţie, Adriana Beţişor, a venit cu o reacţie după ce Procuratura a anunţat că dosarul în care este vizată a ajuns pe masa judecătorilor.

Ea a declarat că nu-şi recunoaşte vina în acest dosar despre care spune că este unul fabricat şi ar reprezenta „răzbunare curată, sprijinită şi încurajată de însuşi procurorul general”.

„Prin fabricarea acestui dosar, care are la bază doar declaraţiile unui personaj din anturajul lui Veaceslav Platon şi care sunt vădit calomnioase şi false, se urmăreşte izolarea mea, pentru a nu mi se permite dezvăluirea ilegalităţilor, făcute de procuratură. Toată aceasta graba este ghidată de necesitatea de a-l scoate basma curată pe Platon de pe toate dosarele care au mai rămas la procuratura, îndeosebi de pe cele legate de companiile de asigurări”, a menţionar Adriana Beţişor. 

Ea a adăugat că a colaborat cu oamenii legii pe parcursul anchetei şi că a contestat acţiunile procurorului. „Pe ultima sută de metri, mi-a fost înlăturat total ilegal avocatul, care oficial este in concediu, pentru ca sa fie posibilă expedierea, cât mai urgentă, a dosarului în judecată şi, la fel de rapid, obţinerea unei sentinţe de condamnare, prin folosirea martorilor falşi care sunt oamenii lui Platon precum Doboş, Luchian etc. şi care la moment lucrează în interesele acestuia”, a spus fostul şef-adjunct al Procuraturii Anticorupţie. 

Adriana Beţişor, fost şef-adjunct al Procuraturii Anticorupţie va compărea pe banca acuzaţilor pentru trei capete de acuzare: corupere pasivă în proporţii deosebit de mari, abuz de serviciu şi amestec în înfăptuirea justiţiei. PCCOCS a finalizat urmărirea penală pe acest caz şi a transmis dosarul în judecată.

Potrivit rechizitoriului, faptele infracţionale ar fi fost comise în anul 2018, atunci când învinuitul, activând în calitate de procuror, ar fi pretins de la un condamnat 50 mii euro. În schimbul acestei sume, procurorul urma să-i recalifice acţiunile şi să-şi retragă acuzaţiile în dosarul aflat atunci pe rol la Curtea de Apel Chişinău în care acesta fusese condamnat la 12 ani închisoare pentru tentativă de delapidare a averii străine şi spălare de bani, ambele săvârşite în proporţii deosebit de mari, se arată în comunicat.

Sursa: radiochisinau.md

Similare
RECOMANDĂRI