Reţea specializată în comercializarea drogurilor, destructurată de Poliţia Capitalei şi Procuratură
Sursa foto:Poliţia Capitalei Vizualizari:

Reţea specializată în comercializarea drogurilor, destructurată de Poliţia Capitalei şi Procuratură

În perioada octombrie-noiembrie 2018, ofiţerii de investigaţii a Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău de comun cu procurorii Procuraturii mun. Chişinău oficiul Botanica şi angajaţii Inspectoratului Botanica au documentat activitatea infracţională a unui grup de persoane specializat în pastrarea şi realizarea în cantităţi mari şi deosebit de mari pe teritoriul mun. Chişinău, a substanţelor stupefiante de tip PVP, produse etnobotanice şi analoage acestora. Aceştea s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 20 ani şi 42 ani, locuitori a capitalei.

Suspecţii acţionau prin intermediul „ on-line magazine” şi aplicaţiei ,,Telegram”, prin care indicau consumatorilor locul de unde pot ridica drogurile, preventiv comandate. În urma  percheziţiilor autorizate la domiciliile suspecţilor, au fost depistate şi confiscate: droguri de tip „PVP”, ,,LSD’’, ,,extasy’’, droguri de tip „Hidroponică”, cinci cîntare electronice la scară mică, instrumente şi aparate confecţionate artizanal pentru prepararea şi utilizarea drogurilor, seringi, pacheţele zip-lock, 5 telefoane mobile, cartele SIM, tehnică de calcul utilizată în scopul dirijării de la distanţă a activităţii ilegale desfăşurate de către aceştia, mijloace băneşti dobîndite în urma săvîrşirii infracţiunii, carduri bancare, prin care se efectuau tranzacţiile şi o armă pneumatică. O parte din droguri erau pregătite în pacheţele pentru realizarea către consumatori.

Cantităţile de droguri au fost ridicate, sigilate şi transportate la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP. Valoarea drogurilor confiscate, în cazul comercializării pe piaţa neagră, a fost estimată la aproximativ 500 000 lei. Suspecţii au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău. Conform legislaţiei penale în vogoare, indivizii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.

Poliţiştii în continuare întreprind măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, în scopul stabilirii şi reţinerii altor complici la săvîrşirea infracţiunii, dar şi stabilirii sursei de provenienţă a drogurilor.

Similare
RECOMANDĂRI