Şedinţa de judecată de astăzi, în cel de-al doilea dosar al lui Vlad Filat, a fost amânată
Vizualizari:

Şedinţa de judecată de astăzi, în cel de-al doilea dosar al lui Vlad Filat, a fost amânată

O nouă şedinţă de judecată în cel de-al doilea dosar în care e vizat Vlad Filat, a fost amânată. Şedinţa urma să aibă loc azi, la ora 11:00, însă a fost programată pentru o altă zi din motiv că fostul premier moldovean ar avea probleme de sănătate.

Avocaţii lui Filat au depus o cerere prin care au solicitat ca şedinţa să nu mai aibă loc azi. Mai mult, însuşi fostul politician ar fi cerut să nu fie escortat la Judecătoria Buiucani, din aceleaşi considerente, scrie realitatea.md.

Potrivit lui Victor Munteanu, unul dintre avocaţii lui Vlad Filat, ex-premierul Republicii Moldova ar avea probleme de ordin stomatologic.

"Medicii i-au recomandat o perioadă de recuperare cel puţin până pe data de 12 aprilie", a declarat Victor Munteanu pentru Realitatea.md.

Următoarea şedinţă de judecată în dosarul "Filat 2" urmează să aibă loc pe 15 aprilie, la ora 12:00.

În noul dosar în care este vizat, conform materialelor cauzei, în perioada anului 2013, urmărind scopul deghizării originii ilicite şi transferului mijloacelor financiare în proporţii deosebit de mari, provenite din infracţiuni de corupţie, a fost organizatorul şi autorul infracţiunii de spălare de bani, utilizând un intermediar cu care se afla în relaţii de afinitate, pentru realizarea transferurilor.

În prezent, Vlad Filat ispăşeşte cei 9 ani de închisoare la care a fost condamnat în 2016 pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă. El a fost lipsit de imunitate parlamentară în octombrie 2015 şi luat sub strajă din plenul Legislativului, după ce Ilan Şor a depus un autodenunţ la Procuratură, declarând că i-ar fi oferit acestuia 250 de milioane de dolari, dar şi mai multe bunuri în schimbul unor servicii în perioada când Vlad Filat a fost premier.

Similare
RECOMANDĂRI