Trei cetăţeni ai Republicii Moldova sunt cercetaţi penal pentru deţinerea unor acte româneşti falsificate
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Trei cetăţeni ai Republicii Moldova sunt cercetaţi penal pentru deţinerea unor acte româneşti falsificate

Un permis de conducere şi două cărţi de identitate falsificate au fost depistate în punctul de trecere Cahul, în ultimele 24 de ore. Trei cetăţeni ai Republicii Moldova sunt cercetaţi penal pentru deţinerea documentelor oficiale false.

Ieri, pe 16 aprilie, pe sensul de ieşire din Republica Moldova s-a prezentat un automobil de model Toyota Corrola. Deşi la linia de control a fost observat la volanul maşinii un bărbat, în timpul identificării persoanelor şi verificării documentelor, acesta s-a prezentat ca simplu pasager. În cele din urmă, bărbatul de 37 de ani a recunoscut că deţine un permis de conducere românesc, care ar putea fi falsificat. Bărbatul a menţionat că în urmă cu un an şi jumătate a apelat la un necunoscut pentru a-i perfecta acest document, pe care l-a obţinut după ce a achitat 200 de euro. Potrivit Poliţiei de Frontieră, permisul de conducere, eliberat de autorităţile române pe numele cetăţeanului din R. Moldova pentru toate categoriile este fals.

În această dimineaţă, poliţiştii de frontieră au depistat la alţi doi cetăţeni din Republica Moldova, ascunse în bunurile personale, două cărţi de identitate româneşti falsificate. Ambii bărbaţi au folosit aceleaşi metode de obţinere a documentelor contrafăcute şi urmau să le prezinte în Germania, la locul de muncă. Către ora 04:40, într-un microbuz de rută „Moldova-Germania” a fost identificat un tânăr din R. Moldova, locuitor al satului Crăciun, raionul Cantemir. În portmoneul acestuia a fost depistată o carte de identitate, emisă de autorităţile române pe numele său, însă datele de identitate nu îi aparţineau. Tânărul a declarat că a obţinut documentul prin intermediul unui conaţional, pe care l-a găsit pe internet. L-a costat 200 de euro şi toată procedura de perfectare a cărţii de identitate a fost dirijată pe reţelele sociale.

Tot în punctul de trecere Cahul, în fluxul de călători, pe direcţia ieşire din ţară, poliţiştii de frontieră au identtificat un locuitor al satului Tomai, raionul Leova. Acesta nu a spus că deţine o carte de identitate românească falsă, pentru care a oferit 100 de euro unei persoane necunoscute. Un loc de muncă mai bine plătit în Germania şi asigurarea unei perioade de şedere îndelungate în statul vizat, a fost justificarea acestuia în procesul verbal întocmit.
Similare
RECOMANDĂRI