Trei cetăţeni, deferiţi justiţiei pentru trafic de influenţă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Trei cetăţeni, deferiţi justiţiei pentru trafic de influenţă

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupţie anunţă finisarea urmăririi penale şi remiterea în instanţa de judecată pentru examinare în fond, a două cauzei penale de învinuire a trei cetăţeni de comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă.

Potrivit materialelor cauzei penale, în urma efectuării acţiunilor de urmărire penală, în primul caz s-a constatat că un locuitor al or. Edineţ a pretins şi a primit mijloace băneşti în valoare de 850 Euro, de la un cetăţean din raionul Drochia. În schimb, acesta urma să determine susţinerea cu brio a examenului de calificare auto şi eliberarea permisului de conducere pentru categoria „B”, susţinând că are ”pile” în cadrul instituţiei responsabile.

În cadrul audierilor, învinuitul şi-a recunoscut vina, iar fapta comisă a fost calificată drept trafic de influenţă, prevăzută de art. 326 alin.(1) Cod penal.

De menţionat că în scopul asigurării confiscării speciale a sumei primite de către infractor şi achitarea pedepsei cu amendă în cursul procesului penal a fost aplicat sechestru pe bunurile infractorului în sumă totală de 170 000 lei.

În cel de-al doilea caz, s-a constatat că alţi doi locuitori ai mun. Bălţi, susţinând că ar avea influenţă asupra persoanelor publice din cadrul SÎTCCA Bălţi, au pretins şi au acceptat de la un cetăţean, suma de 850 Euro. În schimbul banilor, învinuiţii urmau să influenţeze persoanele publice din cadrul instituţiei menţionate, să îndeplinească acţiuni în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi anume sa aprecieze pozitiv cunoştinţele cetăţeanului în cadrul examenelor teoretice şi practice în vederea obţinerii permisului de conducere cu categoriile „D” şi „E”.

Fapta inculpaţilor a fost calificată drept trafic de influenţă săvârşită de două persoane, infracţiune prevăzută de art. 326 alin.(2) lit. b) Codul penal.

Şi în cel de-al doilea caz, a fost aplicat sechestru pe bunurile infractorilor în sumă totală de 200 000 lei.

Dacă vor fi găsiţi culpabili de comiterea infracţiunii nominalizate, inculpaţii riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 150 000 lei la 200 000 lei sau cu închisoare de până la 6 ani.
Similare
RECOMANDĂRI