Trei minori din Chişinău au fost reţinuţi. Sunt bănuiţi că ar fi furat nouă maşini şi ar fi sustras bunuri din alte 15
Sursa foto:roalert.ro Vizualizari:

Trei minori din Chişinău au fost reţinuţi. Sunt bănuiţi că ar fi furat nouă maşini şi ar fi sustras bunuri din alte 15

Trei minori cu vârstele de 15 ani şi 16 ani, domiciliaţi în capitală, au fost reţinuţi de oamenii legii pentru comiterea mai multor răpiri a unităţilor de transport, deteriorarea şi sustragerea bunurilor materiale din automobile.

În dimineaţa zilei de 18 mai, Inspectoratul de Poliţie a sect. Botanica a fost alertat de proprietarul unităţii de transport de model “IVECO”, comunicând că i-a fost răpit automobilul. Imediat la solicitarea bărbatului a reacţionat grupa operativă şi echipajul BPRO, deplasandu-se la faţa locului, pentru stabilirea tuturor circumstanţelor.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse de poliţişti pe urme fierbinţi pe str. Burebista, a fost stopat automobilul răpit, ce era condus de către unul dintre minori. Indivizii au fost escortaţi la Inspectoratul de Poliţie Botanica, pentru stabilirea circumstanţelor. În cadrul acţiunilor procesual penale forţele de ordine au stabilit că indivizii pe parcursul anului 2018 şi până în prezent au comis cel puţin 9 răpiri a unităţilor de transport şi suspectaţi în 15 cazuri de deteriorari şi sustrageri a bunurilor din automobile, în toate sectoarele din capitală.

Tinerii şi-au recunoscut vinovăţia comunicând că răpeau automobilele pentru a se plimba prin capitală, iar bunurile pe care le sustrageau le vindeau pentru a obţine un profit. Aceştia nu sunt la prima abatere, anterior fiind cercetaţi penal pentru furt.

În privinţa lor au fost pornite mai multe cauze penale pentru furt şi răpirea mijlocului de transport, care conform legislaţiei în vigoare se pedeapsesc cu închisoare pe un termen de la 3 la 5 ani.

Totodată ofiţerii de investigaţie întreprind măsuri speciale de investigaţie în stabilirea complicităţii lor şi în alte cazuri săvârşite pe teritoriul capitalei.

Similare
RECOMANDĂRI