ULTIMA ORĂ. Alexandru Pînzari a fost transferat din izolator în arest la domiciliu pentru 30 de zile
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ULTIMA ORĂ. Alexandru Pînzari a fost transferat din izolator în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, au dispus 30 de zile de arest la domiciliu pentru ex-ministru Apărării, Alexandru Pînzari, bănuit că ar fi comis anumite fapte infracţionale în perioada în care era şef al Inspectoratului General al Poliţiei (IGP) şi arestat în dosarul care vizează activitatea angajaţilor fostei Direcţii nr. 5 din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii al IGP al MAI. Informaţia a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Dumitru Raileanu, procurorul de caz din cadrul Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Potrivit Ziarului de Gardă, Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana a schimbat măsura aplicată în cazul lui Alexandru Pînzari din arest preventiv în arest la domiciliu, cu prelungirea arestului preventiv cu încă 30 de zile.

„Decizia a fost luată de către magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana. Vom contesta decizia cu certitudine”, a declarat procurorul. Magistraţii de la Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, au emis miercuri, 25 august, mandat de arestare pentru 30 de zile la domiciliu pentru fostul ministru al Apărării, Alexandru Pînzari.

Precizăm că, Alexandru Pînzari a fost reţinut pe 30 iulie, în dosarul fostei Direcţii nr. 5 a MAI. Acesta a fost reţinut după efectuarea unor percheziţii în automobilul şi domiciliul acestuia, de unde, potrivit procurorilor au fost ridicate dispozitive electronice şi înscrisuri.

După reţinere, pe pagina de Facebook a lui Alexandru Pînzari a fost postat un mesaj, prin intermediul familiei sale, în care el spune că răspunde de fiecare acţiune şi este responsabil doar de ceea ce a făcut, nu de ceea ce „li se pare unora”.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Alexandru Pînzari este bănuit că ar fi comis anumite fapte infracţionale în perioada în care era şef al IGP.

Pe 7 iulie, Dorin Damir, fostul şef al Direcţiei Operaţiuni Speciale nr. 5 şi actual şef al IP Balţi Valeriu Cojocaru, dar şi fostul şef al secţiei nr.1 „K” a Direcţiei nr. 5, actual inspector din cadrul Poliţiei de Frontieră Ion Cojocaru, au fost plasaţi în arest pentru 30 de zile, în dosarul ce vizează activitatea angajaţilor fostei Direcţii nr. 5 a MAI.

Pe 3 august, Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana a dispus prelungirea arestului preventiv pentru încă 30 de zile atât pentru preşedintele Asociaţiei FEA, Dorin Damir, cât şi pentru şeful Inspectoratului de Poliţie al municipiului Bălţi, fost şef al Direcţiei Operaţiuni Speciale nr. 5 Valeriu Cojocaru, dar şi fostul şef al secţiei nr. 1 „K” a Direcţiei nr. 5, actual inspector al Poliţiei de Frontieră Ion Cojocaru.

Similare
RECOMANDĂRI