Un bărbat în vârstă de 44 de ani din Floreşti, cercetat penal pentru furt
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un bărbat în vârstă de 44 de ani din Floreşti, cercetat penal pentru furt

Un bărbat în vârstă de 44 de ani, originar din r-nul Floreşti, a fost reţinut de angajaţii Serviciului Combatere Infracţiuni în locuri publice şi transport urban din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău de comun cu ofiţerii Secţiei Investigare Infracţiuni a Inspectoratului de poliţie Centru, fiind suspectat de comiterea unei pungăşii.

Acesta s-a dovedit a fi anterior judecat pentru infracţiuni analogice.

Poliţiştii au fost sesizaţi la data de 31 iulie. În cadrul cercetărilor s-a stabilit că, suspectul în timp ce se afla pe str.Mitropolit Varlaam a identificat potenţiala victimă, pe care urma să o deposedeze de bunuri. Astfel, bărbatul a sustras din geanta doamnei de 44 de ani, portmoneul cu mijloace băneşti. Prejudiciul cauzat fiind de 6 400 lei.

În urma acţiunilor de investigaţie şi urmărire penală efectuate de poliţişti, suspectul a fost identificat, localizat şi reţinut. În cadrul acţiunilor procesual penale acesta şi-a recunoscut vina, declarând că a profitat de neatenţia victimei şi i-a sustras banii.

Atât portmoneul cât şi banii au fost ridicaţi şi returnaţi victimei.

Bărbatul este cercetat penal în stare de libertate pentru ,,Pungăşie”, faptă care conform legislaţiei penale în vigoare, se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Similare
RECOMANDĂRI