Un colonel al Ministerului Apărării, suspectat că a vrut să scape un tânăr de armată contra 800 de euro
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un colonel al Ministerului Apărării, suspectat că a vrut să scape un tânăr de armată contra 800 de euro

Comandantul Centrului militar teritorial Edineţ al Ministerului Apărării a ajuns în vizorul CNA şi al procurorilor anticorupţie, după ce ar fi extorcat şi primit 800 de euro de la un tânăr, pentru a-l elibera de armată.

Astfel, în virtutea statutului şi funcţiei pe care o deţine, colonelul ar fi promis eliberarea documentului de recrut, fără ca tânărul de 18 ani să fie încorporat şi să-şi îndeplinească serviciul militar în cadrul Forţelor Armate. Funcţionarul ar fi condiţionat ca banii să-i fie transmişi în câteva tranşe, prima fiind de 200 de euro, împreună cu pachetul de acte necesare.

Acţiunile speciale de investigaţie şi urmărire penală întreprinse de ofiţerii CNA s-au soldat cu reţinerea în flagrant delict a funcţionarului, în momentul primirii celei de a doua tranşe din suma extorcată, şi anume 600 de euro. Conform rigorilor militare, acesta a fost plasat în arestul Comenduirii militare a Armatei naţionale.

Pe faptele expuse mai sus a fost pornită o cauză penală pe corupere pasivă. Pentru infracţiunea ce i se incriminează, dacă va fi găsit vinovat, persoana publică riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani cu amendă în mărime de la 80 000 la 120 000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Similare
RECOMANDĂRI