Un consultant al procurorului va fi judecat pentru trafic de influenţă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un consultant al procurorului va fi judecat pentru trafic de influenţă

Cauza penală de învinuire a unui consultant al procurorului din cadrul Procuraturii raionului Soroca a fost deferită justiţiei.

Potrivit materialelor, în luna septembrie a anului 2017, învinuitul, susţinând că are influenţă asupra procurorului ce conducea urmărirea penală pe cauza penală în cadrul căreia o persoană bănuită a fost reţinută în temeiul art.165 – art.167 Cod de procedură penală, a primit de la soţia bănuitului bunuri materiale în valoare de 300 dolari SUA pentru sine, precum şi mijloace băneşti în sumă de 1000 dolari SUA pentru a le transmite procurorului.

În schimbul acestora, învinuitul urma să convingă procurorul să nu depună un demers în instanţa de judecată privind aplicarea măsurii de arest preventiv.

În continuarea acţiunilor ilegale, începând cu mijlocul lunii septembrie a anului 2018, învinuitul a mai pretins de la aceeaşi persoană mijloace băneşti în sumă de 3500 Euro pentru a-i transmite procurorului şi judecătorului care examinează cauza penală, cu scopul de a se aplica o pedeapsă penală mai blândă pentru infracţiunea săvârşită.

Tot el, în perioada lunilor octombrie – noiembrie ale anului 2018, susţinând că are influenţă asupra procurorului care reprezenta învinuirea în cauza penală în care erau vizaţi doi locuitori ai raionului Soroca de săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, a pretins, a acceptat şi a primit, personal, de la unul din făptuitorii pe caz, în două tranşe, bani ce nu i se cuvin în sumă totală de 30 de mii lei. În schimbul acestora, urma să influenţeze procurorul, ca să solicite în instanţa de judecată aplicarea în privinţa inculpaţilor a unor pedepse mai blânde pentru infracţiunea săvârşită.

Învinuitul şi-a recunoscut vina în săvârşirea infracţiunilor încriminate şi la moment se află în stare de libertate.

La demersul Procuraturii Anticorupţie, învinuitul a fost suspendat din funcţia deţinută.

Pentru fapta săvârşită, prevăzută de art.326 alin.(1) Cod penal, învinuitul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 5 ani.

Similare
RECOMANDĂRI