Un fost deputat democrat, condamnat la 14 ani de închisoare pentru trădare de patrie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un fost deputat democrat, condamnat la 14 ani de închisoare pentru trădare de patrie

Fostul deputat democrat Iurie Bolboceanu a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru trădare de patrie, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis. Totodată, el a fost privat de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de 4 ani. Decizia a fost luată astăzi de Judecătoria Chişinău, cu sediul Râşcani.

S-a stabilit că ex-deputatul a fost racolat de către un asistent al ataşatului militar al Ambasadei Federaţiei Ruse în Republica Moldova, care are statut de diplomat, dar de fapt este ofiţer sub acoperire al Direcţiei Principale de Informaţii a Statului Major General al Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse, care este un serviciu de spionaj străin.

În perioada 05 octombrie 2016 – 17 martie 2017, condamnatul a avut mai multe întâlniri şi discuţii cu ofiţerul GRU şi urmărind un scop material a cules şi a livrat informaţii de interes naţional, pasibile de a fi utilizate în dauna intereselor Republicii Moldova. Iurie Bolboceanu a fost reţinut în martie anul trecut într-un dosar deschis de serviciile speciale pentru spionaj şi trădare de patrie în interesul Federaţiei Ruse.

Sentinţa este cu drept de atac la Curtea de Apel Chişinău.
 

Similare