Un şofer va ajunge în judecată, după ce acum 10 luni a oferit mită unui echipaj al poliţiei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un şofer va ajunge în judecată, după ce acum 10 luni a oferit mită unui echipaj al poliţiei

Procurorii anticorupţie au transmis spre examinare instanţei de judecată, cauza penală în privinţa unui conducător auto. Urmărirea penală a fost începută de organul de urmărire al Inspectoratului de Poliţie Străşeni, la 30 mai 2018, pe faptul coruperii active, săvârşite de către un şofer.

S-a stabilit că în dimineaţa zilei de 30 mai 2018, din motivul unei suspiciuni rezonabile, un automobil a fost stopat şi supus controlului de către doi ofiţeri ai Inspectoratului Naţional de Patrulare. :oferul automobilului era suspectat de conducere în stare de ebrietate. Acesta a recunoscut că a urcat băut la volan, însă a refuzat să fie supus testării alcoolscopice.

Drept urmare, conducătorul auto, ştiind că în anul 2017 a fost privat de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de doi ani, s-a prezentat angajaţilor INP cu o altă identitate, invocând lipsa actelor ce ar demonstra acest fapt. Ulterior, şoferul a propus şi transmis ofiţerilor de patrulare, mijloace băneşti în sumă de 2000 (două mii) de lei.

În baza art.325 alin.(1) din Codul penal, inculpatul riscă până la 6 ani de închisoare, cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unităţi convenţionale.

Similare
RECOMANDĂRI