Unul dintre cei doi angajaţi din cadrul Direcţiei Antidrog, al INI, reţinuţi la începutul lunii aprilie a ajuns pe banca acuzaţilor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Unul dintre cei doi angajaţi din cadrul Direcţiei Antidrog, al INI, reţinuţi la începutul lunii aprilie a ajuns pe banca acuzaţilor

Procuratura Anticorupţie anunţă despre transmiterea în instanţa de judecată, a cauzei penale ce vizează un ofiţer de investigaţii, din cadrul Direcţiei Antidrog, INI. Acesta este învinuit de trafic de influenţă.

Conform materialelor cauzei penale, învinuitul, folosindu-se de funcţia pe care o deţinea a pretins şi primit suma de 1400 de euro de la un figurant într-un dosar penal pentru traficul ilegal de droguri, în schimbul cărora ar urma să influenţeze un procuror, ca ultimul să nu conteste la Curtea de Apel, încheierea judecătorului de instrucţie, prin care învinuitului i-a fost înlocuit arestul preventiv – în arest la domiciliu.

În continuarea acţiunilor ilegale, învinuitul a pretins mijloace băneşti în sumă de 5600 euro, susţinând că poate influenţa procurorul de caz să adopte o hotărâre favorabilă în cazul persoanei învinuite de infracţiunea sus menţionată, intenţie, însă care nu a fost dusă la bun sfârşit.

Dacă va fi declarat vinovat de către instanţa de judecată, învinuitul riscă până la 5 ani de închisoare sau o amendă de până la 3000 unităţi convenţionale.

Similare
RECOMANDĂRI