VIDEO. Procurorul general interimar a făcut precizări în dosarul care vizează familia Greceanîi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Procurorul general interimar a făcut precizări în dosarul care vizează familia Greceanîi

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a făcut mai multe precizări în legătură cu declaraţiile Marinei Tauber privind răspunsul de la Procuratura Anticorupţie, care a confirmat că pe marginea cazului familiei Greceanîi este pornită o cauză penală. Procurorul a precizat că dosarul despre care a menţionat Procuratura Anticorupţie nu este pornit pe numele lui Alexei Greceanîi, soţului preşedintei Parlamentului, Zinaida Grecenâi, ci pe faptul nerambursării mai multor credite, în care sunt implicate mai multe persoane.

„Referitor la nerambursarea creditelor este intentat un dosar penal încă din 2017, însă nu este intenta  împotriva persoane, dar este direct pe faptă, care se referă la nerambursarea mai multor credite,” a declarat Robu.

Ulterior urmează să fie identificate persoanele care se fac vinovate de nerambursarea creditelor. Ancheta este încă în desfăşurare. 

În legătură cu statutul pe care îl are soţul Zinaidei Greceanîi în dosar, procurorul nu a vrut să facă mai multe divulgări, motivând că nu ar vrea să influenţeze ancheta. Amintim că astăzi deputatul Partidului Şor Marina Tauber a declarat că a primit un răspuns de la Procuratura Anticorupţie, care a confirmat că pe marginea cazului familiei Greceanîi este pornită o cauză penală. Tauber a menţionat că va merge mai departe, dar este inexplicabilă ianctivitatea Comisiei de anchetă în acest sens.
 
Similare
RECOMANDĂRI