Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Şase din cei zece medici legişti reţinuţi de CNA au fost plasaţi în arest la domiciliu

Cinci din cei zece medici legişti reţinuţi de Centrul Naţional Anticorupţie au fost plasaţi în arest la domiciliu. Decizia a fost luată astăzi de magistraţii judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana. Totodată, unul dintre ei a fost eliberat, sub control judiciar, iar alţi patru sunt cercetaţi în libertate. Medicii de la Centrul de Medicină Legală din Chişinău sunt acuzaţi că primeau sume mari de bani pentru a falsifica rapoartele de expertiză în cazul unor decese.

Astăzi, şase din cei 10 medici legişti reţinuţi în dosarul expertizelor trucate au ajuns pe banca acuzaţilor. Rând pe rând, ei au fost escortaţi de mascaţi la Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana. În urma şedinţelor de judecată, magistraţii au emis mandate de arest la domiciliu, pentru 30 de zile, pe numele a cinci din cei şase legişti, iar unul din ei a fost eliberat sub control judiciar.
 
-Aţi fost eliberat?
-Da.

-Ce decizie s-a luat?
-Nu facem comentarii, mergem înainte.

-Sunteţi avocat, cum optează clientul dvs?
-O zi bună vă doresc. Adios Amigo.

„Ca rezultat al examinării de către instanţa de judecată a demersurilor în cauză, au fost admise parţial, fiind aplicate măsurile preventive de arest la domiciliu în previnţa a cinci învinuiri. O persoană, fiind aleasă o altă măsură, eliberare provizorie sub control judiciar. Luând în consideraţie că celelalte patru persoane au colaborat cu organul de urmărire penală, sunt cercetaţi în stare de libertate”, a declarat Ina Frunză-Bargan, Procuratura Anticorupţie.
 
La începutul acestei săptămâni, zece Angajaţi ai Centrului de Medicină Legală din Chişinău au fost reţinuţi de CNA, în urma percheziţiilor făcute de procurorii anticorupţie la instituţie şi domiciliile acestora. Medicii legişti sunt suspectaţi că ar fi falsificat expertizele medicale în urma examinării unor cadavre. În schimb, primeau sume de până la 10 mii de lei. Totodată, ieri, a fost reţinut şi directorul instituţiei, Valeri Savciuc, în dosarul ce vizează expertizele trucate, contabilitatea paralelă şi corupţia din instituţie.
Similare
RECOMANDĂRI