Viorel Morari sugerează că a fost suspendat din funcţie după ce a făcut o solicitare la Fisc, privind finanţarea din exterior a PSRM
Sursa foto:timpul.md Vizualizari:

Viorel Morari sugerează că a fost suspendat din funcţie după ce a făcut o solicitare la Fisc, privind finanţarea din exterior a PSRM

Şeful procuraturii Anticorupţie Viorel Morari, suspendat din această funcţie pe o perioadă de o lună, de către procurorul general, dă de înţeles că suspendarea sa din funcţie ar fi decisă după ce acesta s-a adresat, acum două săptămâni la Fisc, în legătură cu dosarul de finanţare externă a PSRM-ului.

„Noi pe 2 decembrie am făcut o solicitare la Inspectoratul Fiscal în cadrul dosarului privind finanţarea din exterior a PSRM. Le-am cerut anumite informaţii referitor la declaraţiile unor persoane publice care au beneficiat de împrumuturi. Aceste persoane trebuiau să declare aceşti bani. Imediat după aceea s-a pornit. Nu vreau să fac vreo legătură, dar...”, a declarat Viorel Morari în cadrul unui interviu oferit pentru dw.com.

Morari mai spune că la 3 decembrie, procurorul general i-a solicitat raport complex a activităţii Procuraturii Anticorupţie pentru 4 ani - din 2016 până în prezent. Pentru prezentarea raportului i-a oferit la dispoziţie 3 zile. Asta deşi, conform legii, un astfel de raport anual se prezintă până la 15 februarie:

„Adică, legea îmi oferă o lună jumate să prezint un raport pentru un an. El a vrut să-i prezint raportul acesta în 3 zile pentru 4 ani”.

Întrebat ce l-a determinat să revină la dosarul privind finanţarea din exterior a PSRM-ului, Viorel Morari spune:

„A apărut contestaţia lui Andrei Năstase şi eu eram obligat, în 15 zile, să mă expun în privinţa acestui caz. Dacă ar fi parvenit mai înainte, aş fi examinat-o, dar nu a venit. Avem volum mare de lucru şi noi prioritizăm. În lipsa unei contestaţii, nu-mi ardea de acel dosar. Câd a apărut contestaţia lui Năstase, eram obligat să reacţionez”, mai spune Viorel Morari.
 
Similare
RECOMANDĂRI