Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vlad Filat nu scapă de problemele cu justiţia nici fiind în libertate

Chiar dacă a fost pus în libertate, Vlad Filat nu scapă de problemele cu justiţia. Astăzi ar fi trebuit să aibă loc două şedinţe de judecată în cazul fostului premier, dar au fost amânate. Filat nu a apărut în faţa magistraţilor. Apărătorii săi spun că s-a îmbolnăvit. 

Prima şedinţă de judecată în cazul fostului premier nu a avut loc pentru că unul dintre membrii completului de judecată este în concediu medical.
 
Cea de-a doua şedinţă ar fi trebuit să aibă loc într-un dosar în care Vlad Filat este cercetat pentru spălare de bani în proporţii deosebit de mari.
 
Pe de altă parte, avocaţii lui Filat afirmă că recursul Administraţiei Penitenciarului 13 împotriva hotărârii Judecătoriei Ciocana de eliberare condiţionată a fostului premier, ar fi ilegal.

Un recurs separat de cel al penitenciarului numărul 13 a fost depus de Administraţia de Stat a Penitenciarelor, dar şi de trei persoane fizice.

Amintim că Vlad Filat a fost eliberat acum trei zile în urmă, după ce a stat patru ani şi o lună în Penitenciarul 13 din Chişinău. El a fost condamnat la nouă ani de detenţie pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă. Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat astazi că a dat indicaţii unei structuri speciale din cadrul instituţiei să verifice legalitatea eliberării lui Filat înainte de termen.  
Similare
RECOMANDĂRI