ZdG: A avut sau nu Şor permisiunea de a pleca din ţară? Cum răspunde Curtea de Apel Cahul
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ZdG: A avut sau nu Şor permisiunea de a pleca din ţară? Cum răspunde Curtea de Apel Cahul

Deputatul Ilan Şor, condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru înşelăciune şi spălare de bani, nu a avut decât o singură permisiune de a părăsi R. Moldova, între 9-19 august 2018, când s-ar fi aflat în Israel pentru tratament.

De atunci şi până în prezent, Curtea de Apel Cahul nu a emis vreo încheiere prin care inculpatului în dosarul fraudei bancare i-ar fi fost acordată permisiunea de a părăsi teritoriul R. Moldova, se arată într-un răspuns pentru ZdG al instanţei.

Astăzi, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, cu trimitere la date deţinute de ministerul pe care îl conduce, a declarat că Ilan Şor şi Vlad Plahotniuc nu au părăsit teritoriul R. Moldova.

„Cunoaştem că are interdicţie de a părăsi Moldova, investigăm să vedem dacă a încălcat sau nu acest regim de interdicţie”, a răspuns Andrei Năstase.

Anterior, în presă au apărut informaţii precum că Ilan Şor ar fi părăsit R. Moldova, în legătură cu evenimentele din viaţa politică. Pe 14 iunie însă, a apărut o informaţie documentată prin care s-a anunţat că la bordul unui avion era familia lui Ilan Şor, şi câteva persoane apropiate acestuia, nu şi liderul formaţiunii, Ilan Şor.

Cu referire la liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, care a anunţat că a plecat peste hotare la familia sa, Andrei Năstase a declarat, de asemenea cu referire la datele MAI, că acesta nu ar fi părăsit R. Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI