ZdG: Anunţarea lui Chirinciuc în căutare, amânată de instanţă
Vizualizari:

ZdG: Anunţarea lui Chirinciuc în căutare, amânată de instanţă

Au trecut mai bine de trei luni de când fostul ministru al transporturilor, Iurie Chirinciuc, se află în libertate, deşi a fost condamnat de Curtea de Apel la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Între timp, la Judecătoria Chişinău trebuia să aibă loc o şedinţă cu privire la declararea acestuia în căutare, doar că şedinţa a fost amânată, iar nimeni nu cunoaşte care este motivul acestei amânări, scrie Ziarul de Gardă.

Potrivit sursei citate, în pofida faptului că sentinţa a devenit executorie în iunie curent, fostul ministru este în libertate, iar în iulie a publicat chiar şi fotografii de la mare, asta deşi era căutat pentru a-şi ispăşi pedeapsa. 

Pentru că anterior nu a fost găsit la domiciliu pentru a fi reţinut, poliţia a făcut un demers către instanţă pentru ca judecătorul de instrucţie să emită o încheiere prin care Chirinciuc să poată fi anunţat în căutare. Şedinţa a fost programată pentru 20 august, însă a fost amânată din motive necunoscute.

Am apelat la serviciul de presă al Direcţiei de poliţie a municipiului Chişinău, unde ni s-a comunicat că poliţia nu cunoaşte motivele amânării.

„Poliţiştii au fost informaţi de instanţa de judecată cu privire la amânarea şedinţei.Vă transmit ce mi-au spus colegii. Şedinţa a fost amânată pentru 16 septembrie. Nu ştim motivul, judecătorul aşa decis. Asta nu depinde de noi, dar de instanţa de judecată”, a declarat Natalia Stati, ofiţer de presă al Direcţiei de poliţie a mun. Chişinău

Contactat telefonic, nici procurorul pe caz, dar nici avocatul lui Chirinciuc nu au putut să ne comunice motivele amânării şedinţei.

Similare
RECOMANDĂRI