ZdG: Biroul naţional Interpol a cerut Biroului de la Lyon anunţarea în căutare a lui Platon şi Cavcaliuc: primul să fie extrădat şi arestat, iar al doilea – localizat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ZdG: Biroul naţional Interpol a cerut Biroului de la Lyon anunţarea în căutare a lui Platon şi Cavcaliuc: primul să fie extrădat şi arestat, iar al doilea – localizat

Biroului naţional Interpol de la Chişinău a adresat o solicitare la Secretariatul General al Organizaţiei Internaţionale a Poliţiei Criminale (OIPC) INTERPOL de la Lyon, Franţa, prin care a solicitat anunţarea în căutare a controversatului om de afaceri Veaceslav Platon şi a politicianului – colonel Gheorghe Cavcaliuc, după ce ambii au fugit din R. Moldova după scrutinul parlamentar din 11 iulie.

Solicitat de ZdG, Viorel Ţentiu, şeful Direcţiei Cooperare Poliţienească Internaţinală a IGP (Biroul naţional de Interpol) a menţionat că solicitarea în acest sens a fost făcută săptămâna trecută.

„Am solicitat în cazul lui Platon extradarea şi arestarea acestuia, iar în cazul lui Cavcaliuc am cerut localizarea acestuia. Am înaintat demersurile necesare săptămâna trecută, biroului de la Lyon”, a menţionat Viorel Ţentiu pentru ZdG.

La 2 august curent procurorii au solicitat mandat de arestare cu anunţarea în căutare pentru reţinere pe numele lui Veaceslav Platon, după ce acesta a părăsit R. Moldova.

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a zburat duminică seara, 19 iulie, de la Chişinău la Londra, însă de acolo a luat avionul spre Praga. Cel puţin asta susţine avocatul lui Platon, Ion Creţu, într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă.

Solicitat de ZdG, Ion Creţu, apărătorul lui Platon, ne-a comunicat că omul de afaceri avea bilet spre Praga, Capitala Cehiei, cu tranzit la Londra, şi că la moment nu deţine mai multe detalii despre locul aflării şi scopul călătoriei lui Platon.

Potrivit PG, Cavcaliuc nu s-a prezentat pe 16 iulie, la Procuratura raionului Sângerei, fiind citat repetat pentru a fi pus sub învinuire, avocaţii acestuia invocând că el este în concediu. Astfel, a fost dispusă reţinerea preşedintelui PACE pentru prezentarea învinuirii în dosarul „verde de briliant”.

Liderul PACE este acuzat de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” şi „chemarea la săvârşirea actelor de violenţă împotriva persoanelor”.

Pe 6 aprilie curent, mai mulţi membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreşedintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, acesta având nevoie de îngrijiri medicale.

Similare
RECOMANDĂRI