LECŢIA DE ISTORIE

LECŢIA DE ISTORIE
Emisiunea „LECŢIA DE ISTORIE” nu îşi propune să impună cuiva anumite puncte de vedere, ci doar să ajute societatea din Republica Moldova să înţeleagă mai bine lecţiile pe care le-a oferit istoria de-a lungul timpului.

Cunoaşterea istoriei reprezintă o datorie sfântă faţă de moşii şi strămoşii noştri, ne ajută să înţelegem mai bine cine suntem, de unde ne tragem şi încotro trebuie să ajungem. „Lecţia de Istorie” îşi propune să contribuie la cultivarea simţului responsabilităţii faţă de trecut, prezent şi viitor, în spiritul adevărului istoric, oricare ar fi acesta, să demonteze falsurile sovietice despre istoria teritoriului românesc dintre Prut şi Nistru.

Emisiunea are ca scop analiza celor mai importante evenimente din istoria poporului român, având la bază doar argumente ştiinţifice, opinii avizate şi nepărtinitoare de pe ambele maluri ale Prutului, pentru a crea o viziune corectă asupra evenimentelor care au marcat şi influenţat destinul naţiunii. române de la Nistru până la Tisa.

Istoria este o poveste frumoasă, dar pentru a o înţelege, trebuie citită corect. Nicolae Iorga spunea că: „Cei care nu-şi cunosc trecutul, sunt ca un copil ce nu-şi cunoaşte părinţii”.

Emisiunea „LECŢIA DE ISTORIE” este difuzată la TVR MOLDOVA în fiecare zi de sâmbătă, de la ora 19:00. Autorul şi realizatorul emisiunii este jurnalistul TVR MOLDOVA, Vasile Munteanu.

Emisiune realizată în parteneriat cu Teatrul Naţional Mihai Eminescu din Chişinău şi editura Eurodidactica de la Bucureşti
RECOMANDĂRI