Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

MINSK. Maria Olăraşu şi Daniela Cociu s-au calificat în finala probei de canoe dublu, 500 metri

Canotoarele din Republica Moldova au debutat cu dreptul la Jocurile Europene de la Minsk. Maria Olăraşu şi Daniela Cociu s-au calificat în finala probei de canoe dublu, pe distanţa de 500 de metri. Totodată, sportivii din România au cucerit medalia de aur la proba de canoe dublu, pe distanţa de o mie de metri.

Cele două sportive din Republica Moldova au încheiat cursa cu rezultatul de 2 minute şi o secundă şi s-au calificat, astfel, în ultimul act al competiţiei. Cursa va avea loc pe 27 iunie. La masculin, Oleg Nuţa şi Ilie Oprea au ratat calificarea în finala probei de dublu, la 1.000 de metri. Cursa a fost câştigată de echipa română Victor Mihalachi şi Cătălin Chirilă.
 
Cei doi au fost cronometraţi cu timpul de 3 minute şi 40 de secunde.  Pe locul al doilea s-a clasat echipajul Ucrainei, iar pe locul 3 cel al Rusiei.  Victor Mihalachi este originar din Anenii Noi, Republica Moldova. Basarabeanul este dublu campion mondial al probei în 2010 şi 2014. Tot astăzi, Oleg Tarnovschi şi-a încheiat evoluţia la Jocurile Europene. Basarabeanului i-a lipsit câteva miimi de secundă pentru a ajunge în finala probei canoe sprint pe distanţa de o mie de metri, iar apoi a ratat şi calificarea în finală la 200 de metri.
Similare
RECOMANDĂRI