Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Celebrul star american Leonardo DiCaprio a realizat un nou documentar privind schimbările climatice

Laureatul premiului Oscar militează pentru un mediu sănătos încă dinainte de a deveni cunoscut pe toată planeta. Cea mai recentă producţie a sa, Ice on Fire, este documentarul prin care starul american atrage atenţia omenirii că există soluţii pentru reducerea dramatică a poluării.

Tratatul de la Paris, agreat de majoritatea statelor lumii, reglementează măsurile de reducere a emisiilor de dioxid de carbon începând cu anul 2020. În Suedia, agenţiile de mediu au lansat o platformă care le permite cetăţenilor să monitorizeze progresele pe care le face ţara spre obiectivul final de reducere la zero a emisiilor de dioxid de carbon până în anul 2045.

Datorită acestui program, guvernul chiar trebuie să acţioneze şi să nu se mai ascundă în spatele unor cifre care, în realitate, nu înseamnă nimic. 
 
Ice on Fire, filmul lui Leonardo diCaprio este şi el o platformă. Producţia, prezentată prima oară la festivalul de film de la Cannes, dezvăluie soluţiile ştiinţifice care sunt la îndemâna acum pentru oprirea unei catastrofe climatice. 
Similare
RECOMANDĂRI