Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La un master-class, mai multe tinere au învăţat cum să-şi împletească o sacoşă prietenoasă cu mediul

Câteva zeci de bobine de aţă, dibăcie, răbdare şi imaginaţie. Doar de atât au avut nevoie câteva tinere, care şi-au dat întâlnire astăzi, la un curs de confecţionare a plaselor eco. Organizatoarea le-a pus la dispoziţie toate materialele şi uneltele, dar cel mai important, le-a învăţat să-şi împletească propria plasă prietenoasă cu mediul. Preţul cursului a fost 80 de lei.

De şapte ani, Dorina Sorochin a adoptat un stil de viaţă eco. Treptat, a renunţat la tot ce este dăunător mediului înconjurător. Pentru că atunci nu existau alternative la pungile de plastic, a decis singură să şi le creeze. Plasele cusute de Dorina nu sunt doar eco, dar şi la modă.
 
De trei ani meştereşte astfel de plase şi a decis că trebuie să facă ceva mai mult pentru a salva planeta de pungile de plastic. Aşa i-a venit ideea să organizeze un master-class. Provocarea eco a fost acceptată de câteva tinere.
 
Nu este muncă uşoară să împleteşti aţa cu dibăcie. După prezentarea tehnicilor de bază, Dorina le-a dezvaluit elevelor şi unele secrete. Toate materialele folosite au fost reutilizate.
 
Să creezi o astfel de plasă îţi ia cam 7 ore de lucru, însă o poţi şi cumpăra. Costă 200 de lei. În schimb, vei renunţa pentru totdeauna la miile de pungi de plastic. Acum plasa este în vogă şi reprezintă accesoriu extrem de stilat la orice ţinută.
 
Dorina spune că în colecţia sa sunt deja peste 40 de plase şi pungi eco. Îndemnul ei pentru toţi este să renunţe neîntârziat la cele de plastic. 
 
În zilele noastre, protejarea mediului s-a transformat într-o tendinţă. Pe reţelele sociale vedem sute de postări despre noul mod de viaţă adoptat, iar plasele eco sunt inspiraţia de bază.
Similare
RECOMANDĂRI