Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maşini de Formula I, într-o adevărată colecţie: Dan Dudca numără peste 40 de machete ale maşinilor de Formula 1

Pasiunea de a colecţiona obiecte din acelaşi domeniu de interes a cuprins multi oameni de pe planeta. Locuinţele lor au devenit adevărate muzee iar exponatele păstrate cu migală ajuta la păstrarea istoriei. Este şi cazul lui Dan Dudca, cel care în 2006 şi-a achiziţionat prima macheta a unei maşini de formula 1. Pe atunci nu s-ar fi gândit că va ajunge, în timp, să aibă o colecţie impresionantă de astfel de maşini.

La începutul anilor 2000, colecţionarul descoperea de prin ziare despre farmecul întrecerilor automobilistice. Astfel, o curiozitate apărută întâmplător s-a transformat, treptat, într-un obiectiv.

Acum îi este dificil să estimeze valoarea colecţiei sale. De fapt, recunoaşte că maşinile de jucărie au mai curând o valoare sentimentală şi mai putin una materială.

Astăzi, în colecţia basarabeanului se numără obiecte din Franţa, Belgia, România sau Marea Britanie. Aparent, hobby-ul care nu solicită şi nu necesită investiţii mari, înseamnă totuşi respectarea unor reguli, obligatorii pentru a asigura păstrarea in bune conditii a maşinuţelor.

Colectionarul nu se visează în Guinness Book şi nici nu are o maşină anume pe care vrea să o achiziţioneze. Totuşi, într-o bună zi, îşi doreşte să admire live întrecerile bolizilor pe care acasă îi are în dimensiuni liliputane.
Similare
RECOMANDĂRI