Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O tânără din Republica Moldova confecţionează cărţi inedite, din diverse materiale

Într-o eră în care copiii au acces la jucării inteligente şi tehnologii de ultimă generaţie, cărţile par să piardă din atractivitate. Dacă vorbim însă despre cărţile senzoriale personalizate, colorate şi decorate cu diferite figurine, atunci atracţia creşte. Părinţii nu ezită să le comande, mai ales că acestea reprezintă, pentru cei mici, o metodă inedita de a-i învăţa.

Cărţile senzoriale au devenit tot mai solicitate în ultima perioadă datorită faptului că au devenit o alternativă educativă ce dezvoltă abilităţile celor mici, stimulează memoria, puterea de concentrare şi imaginaţia.

Sabina Roibu este pasionată de arta hand-made încă din şcoală. A început să confecţioneze cărţi senzoriale pentru copii în urmă cu jumătate de an.

După ce a postat pe o reţea de socializare câteva imagini cu cartea, comenzile au început să vină.

Cărţile sunt potrivite pentru copiii începând cu vârsta de un an. Sunt binevenite şi pentru copiii cu nevoi speciale, întrucât încurajează dezvoltarea abilităţilor psiho-motorii. Totuşi, cele mai căutate sunt pentru cei care se pregătesc de şcoală. Prin intermediul lor, cei mici învaţă culorile, alfabetul, cifrele sau anotimpurile.

Preţul unei cărţi începe cu 300 de lei şi poate ajunge la 1000 de lei.

În viitor Sabina îşi doreşte să dezvolte o mică afacere cu aceste cărţi senzoriale.
Similare
RECOMANDĂRI