Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Premieră la Electric Castle: concertele de pe scena principală a festivalului, traduse pentru persoanele cu deficienţe de auz.

"Muzica ne aparţine tuturor şi cu toţii merităm să ne bucurăm de ea, oricând şi oriunde!". Ghidaţi de acest crez, organizatorii "Electric Castle" au făcut ca, de anul acesta, festivalul să fie accesibil şi persoanelor cu deficienţe de auz.

Interpreta în limbaj mimico-gestual Amber Galloway a fost şi vineri seară la concert, ca să-i ajute pe cei care nu pot auzi.

Pregătirea pentru un show durează câteva săptămâni pentru Amber şi echipa ei. Studiază şi memorează versurile, citeşte foarte mult despre artiştii pe care-i interpretează şi le analizează inclusiv gesturile.

Amber Galloway, interpret în limbaj mimico-gestual: "Am venit în România acum o lună să pregătesc acest eveniment. Am vrut să cunosc comunitatea surzilor şi a interpreţilor de aici. Văd că există opinia greşită că o persoană surdă nu poate fi interpret, e o prostie, am şi făcut un atelier de lucru aici pe tema asta".

 

Amber Galloway nu e doar specialist în limbaj mimico-gestual, ci şi expert în domeniul social şi al drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

Spune că trebuie să-i cunoşti foarte bine pe cei pentru care interpretezi. Era convinsă că va ajunge kinetoretapeut, însă viaţa i-a pregatit altceva.

"Am avut un accident grav şi am stat o vreme în scaunul cu rotile. Am ajuns aici împinsă de comunitatea surzilor, ei m-au încurajat constant", povesteşte Amber.

La Electric Castle, Amber Galloway interpretează toate cântecele artiştilor care se află pe scena principală.

Şi vineri seară, zeci de mii de tineri au trăit momente de neuitat. Pe cele 10 scenele amplasate pe domeniul de la Bonţida au evoluat artişti până spre dimineaţă.

Trupa cea mai aşteptată a fost Florence + The Machine, care a ţinut publicul lipit de scena principală ore în şir.

Similare
RECOMANDĂRI