Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Spania: A început Feria de Abril. Sevilla, capitala Andaluziei, dă tonul sărbătorii, prin aprinderea luminilor

Oraşul spaniol Sevilla este oficial în sărbătoare. Feria de Abril, aşa cum este cunoscută această perioadă festivă, adună zeci de mii de localnici şi turişti care au ocazia să cunoască spiritul andaluz autentic.

Aprinderea luminilor este ceremonia care marchează începerea sărbătorilor din Sevilla, capitala Andaluziei.

Feria de Abril are loc în fiecare an la două săptămâni după Paşti şi este inaugurată printr-un foc de artificii spectaculos, care poate fi admirat pe malul râului Guadalquivir.

Localnicii se îmbracă în haine tradiţionale şi oraşul este inundat de lumină, de muzică şi de voie bună. Se dansează cunoscutele sevillanas, iar o mie de căsuţe colorate cu mâncare şi băutură sunt locurile în care andaluzii se regăsesc cu prietenii lor de o viaţă.

Împreună cu familiile lor, locuitorii Sevillei petrec aceste zile într-o atmosferă festivă care le-a adus faima de oameni primitori şi petrecăreţi.

Istoria acestor sărbători ar fi început în secolul al XIX-lea când, în zona, aveau loc târguri de animale. Odată cu trecerea anilor, Feria de Abril s-a transformat într-o fiesta de la care astăzi nu lipseşte nimeni.

Similare
RECOMANDĂRI