Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Turiştii străini cheltuie, în medie, peste 1000 de euro în Republica Moldova  

Cei mai mulţi turişti care vizitează Republica Moldova sunt motivaţi de dorinţa de a gusta vinul moldovenesc. În plus, faptul că ţara e puţin cunoscută reprezintă un avantaj. Acestea sunt câteva concluzii ale sondajului  - turiştii la frontieră, la ieşirea din Republica Moldova. Cei mai multi vizitatori au declarat că vacanţa i-a costat peste o mie de euro şi îşi doresc să revină.

Turiştii care au participat la sondaj au fost împărţiţi în două categorii: vizitatorii străini şi diaspora. Întrebaţi cu ce scop au venit în Republica Moldova, peste 50 la sută dintre străini au răspuns pentru  - turism de recreere, 26 la sută şi-au vizitat prietenii şi rudele, iar 20 la sută au venit pentru afaceri.

SCOPUL VIZITEI
                                                              TURIŞTI                        DIASPORĂ
Turism de recreere                            51%                              11%
Vizitarea prietenilor, rudelor            16%                              77%
Turism cu scop de afaceri                 20%                              6%


În 2018, Republica Moldova a fost vizitată de 160.000 de turişti. Potrivit sondajului, jumătate dintre aceştia şi-au planificat de sine stătător vacanţa. Alţi 15 la sută au apelat la cunoscuţi, iar 12 la sută au fost ajutaţi de o agenţie străină. Aproape 70 la sută din cei chestionaţi au declarat că şi-au organizat vacanţa uşor, că le-a plăcut mai mult decât se aşteptau, doresc să repete experienţa şi că vor recomanda cunoscuţilor să viziteze Republica Moldova. 

 ORGANIZAREA CĂLĂTORIEI


DE SINE STĂTĂTOR – 51%
AJUTAŢI DE CUNOSCUŢI – 15%
DE CĂTRE O COMPANIE- 15%
DE CĂTRE O AGENŢIE STRĂINĂ – 12%
DE CĂTRE O AGENŢIE DIN REPUBLICA MOLDOVA- 5%

 Sondajul a fost realizat cu suportul financiar al guvernelor Suediei şi Marii Britanii.
Similare
RECOMANDĂRI