Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un băieţel s-a emoţionat şi a început să plângă la întâlnirea cu Papa Francisc. Cum l-a încurajat Suveranul Pontif

O emoţionantă întâlnire a papei Francisc cu copiii demonstrează încă o dată de ce este Suveranul Pontif atât de îndrăgit de credincioşii catolici. Totul s-a petrecut în timpul vizitei pe care Papa a făcut-o la o parohie din Roma.

Copiii au fost foarte curioşi să afle tot felul de lucruri de la Papa Francisc, au pus o sumedenie de întrebări, dar adevărata lecţie de religie a fost prilejuită de un băieţel, Manuele. Micuţul s-a apropiat de microfon, cu intenţia vizibilă de a întreba ceva. Doar că s-a emoţionat şi a început să plângă.

Preot: "- Haide! Haide!"

Manuele: "- Nu pot!"

Dar Papa Francisc ştie cum să se apropie de sufletul copiilor:  "Hai, Manuele, vino şi şopteşte-mi la ureche!"

Discuţia şoptită a durat ceva timp, iar mulţimea a păstrat tacerea. Manuele, liniştit, a mers înapoi, la locul lui. Iar Papa le-a spus oamenilor că are permisiunea băieţelului de a le împărtăşi discuţia avută. Micuţul a întrebat dacă tatăl lui, care nu credea în Dumnezeu, dar şi-a botezat copiii, a ajuns în ceruri după moarte.

Papa Francisc: "Cu siguranţă, Dumnezeu este mândru de tatăl tău, pentru că este mai uşor să-ţi botezi copiii când esti credincios, decât să îi botezi ca ateu. Fii sigur, lui Dumnezeu i-a fost într-adevăr pe plac. Vorbeşte-i tatălui tău, roagă-te pentru el. Mulţumesc, Manuele, pentru curajul tău!"

Şi momentul plin de emoţie s-a încheiat cu o nouă îmbrăţişare.

Similare
RECOMANDĂRI