Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vacanţe arctice. Pachetele turistice din Rusia costă între 10.000 şi 20.000 de dolari

Apărarea ex-premierului Vlad Filat a solicitat luni, 15 aprilie, redeschiderea şedinţei preliminare în cel de-al doilea dosar, pe motiv că mai multe chestiuni nu au reuşit să fie examinate. Totodată, avocaţii au ridicat excepţia de neconstituţionalitate a mai multor prevederi din Codul de Procedură Penală privind prezumţia nevinovăţiei şi jurisdicţia în care urmează să fie examinată cauza penală, în condiţiile în care procurorii nu ar fi putut stabili locul comiterii pretinsei infracţiuni. De cealaltă parte, acuzarea de stat consideră că cererile depuse de avocaţii lui Vlad Filat au menirea să tergiverseze examinarea cauzei, transmite IPN.

De câţiva ani, zona arctică a Rusiei se află în topul priorităţilor guvernanţilor de la Moscova.

Pe lângă deschiderea de noi coridoare de transport spre Asia - pe ruta nordică, exploatarea petrolului şi a gazelor, zona arctică este atractivă şi din punct de vedere turistic.

Nu oricine poate avea ocazia să vadă un urs polar în mediul sau natural sau să admire gheţarii care plutesc în derivă.

Cu toate acestea un pachet turistic pentru zona arctică este destul de scump: între 10 mii şi 30 de mii de dolari, în funcţie de tipul de croazieră. Ca turist, te descurajează şi lipsa unei infrastructuri.

Potrivit Agenţiei naţionale de Turism din Rusia, în 2018 doar 4000 de persoane au vizitat Zona Arctică.

Similare
RECOMANDĂRI